Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Deniz ortasında market rekabeti

'Küçük esnaf, alışveriş merkezlerine karşı direnemiyor' haberi bu kez deniz versiyonuyla karşınızda.
Göcek koylarında gezen küçük market botlar, yüzen büyük marketlere karşı direnemiyor.
'Denizde alışveriş başkadır' sloganlarıyla tatilcileri teknesinde ziyaret eden küçük esnaf, samimiyetiyle kazanıyor ama fiyatları biraz yüksek.
Yüzen dev marketlerde ise aradığınız ne varsa bulabiliyorsunuz; üstelik fiyatlar çok normal. Küçük esnaf isyan bayrağını çekti çekecek derken ben şu işi bir araştırayım dedim ve Göcek koylarına gittim. Önce küçük teknelerle satış yapan marketlerle konuştum, ardından yüzen dev Migros'a alışverişe gittim. Yüzen Migros, alışveriş yapan müşterilerine doğanın korunmasına katkı sağlamak amacı ile alışveriş poşeti yerine bez çanta bile veriyor ve fiyatlar normal Migroslarla aynı. Deniz ortasında bir şey alacak imkan pek olmadığı için fiyatlar genelde yüksektir ancak Migros, tatilcilere harika bir hizmet veriyor. Dileyen müşteriler, Migros Deniz Market'in botları ile mağazaya getirilerek alışverişlerini kendileri yaparken, dileyen müşteriler de teknelerine ya da bulundukları koya sipariş verebiliyorlar. En taze ürünlerin özenle seçilerek teslim edildiği Migros Deniz Market'in lokasyonu, denizcilerin kullandığı aplikasyonlarla tam uyumlu olarak akıllı telefon ve tabletlerden anlık takip edilebiliyor.

YÜZEN ATM
Yüzen Migros, içinde yer alan ATM ile denizde ve kara ulaşımı zor olan kıyı bölgelerinde nakit ihtiyacının yarattığı zorluğa da çözüm sunuyor. Tüm banka kartlarıyla işlem yapılabilen ortak ATM özelliğine sahip bankamatikten para çekebilmenin yanı sıra, bankacılık işlemleri de yapılabiliyor.

KÜÇÜK ESNAF SAMİMİYETİ
Yüzen marketler arasında CarrefourSA'nın teknesi ortalama büyüklükte; 'Ne lazımsa' sloganı ile yaz tatilini denizde geçirenlere market alışverişini ayaklarına getiriyor. Ah bu sloganlar yok mu, bizi anında inandırıp içine çekiyor.
Gelelim küçük marketlere... Tekneye küçük botuyla deniz market yaklaşıyor, soruyorum hemen "Şu ne kadar, bu ne kadar?" Fiyatlar normalin biraz üstü. "Aaa olacak değil; şimdi Migros'tan geldim, orada çok ucuz" diyorum, botu kullanan kadın hemen çıkışıyor: "Bende baklava var, kek var, tatlı dil var; Migros'ta hangisi var? Zaten o geldi, biz iş yapamaz olduk." O kadar tatlı anlatıyor ki; hemen bir baklava alıyoruz, tabii indirimli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA